Keresés ebben a blogban

Egy Rózsa Emlékére.......

Nem is olyan régen történt, hogy vásároltam egy virágot. És ez spontán jött, :-) erről jutott eszembe hogy én is tudok spontán lenni. Akinek szántam annak nem kellett. Így megmaradt nekem. Volt már virágom, és volt hogy hagytam elszáradni. Mert könnyebb volt haragudni egy virágra, mint egy emberre, pedig a virág semmiről nem tehetett. A harag rossz tanácsadó, de mivel az is egy érzés, segít elnyomni, eltörölni egy másik érzést...egy szebbet. 
Szóval, néztem az ablak párkányon a kis virágot, ahogy abban az idétlen műanyag kis kaspójában feszeng, ahogy a leveli kezdenek össze zsugorodni, össze aszódni, haldoklik, és vele együtt egy érzés is egy csoda szép érzés, ami maradt az a harag .Elszégyelltem magam, mert gyáván és kegyetlenül hagytam volna elszáradni.....csak azért mert haragszom egy érzésre, és arra aki hagyja hogy tápláljam. Pedig ugyan úgy nincs rá szüksége, mint nekem a haragomra. 
A következő pillanatban már az udvaron voltam és egy nagyobb kaspóba gyömöszöltem bele, öntöttem rá virág földet, és őszintén aggódtam, mert féltem hogy már nem tér magához.
Vissza raktam az ablakpárkányra, átültetve, és megöntözve, simogattam a leveleit szerettem volna közölni vele hogy nem rá haragszom....hanem a világra, és főleg saját magam esendőségére, naivságomra.
Reggel ahogy elhúztam a sötétítő függönyt, egy csoda szép Sivatagi Rózsa díszelgett az ablakpárkányomon, és én csak csodálni tudtam, olyan szépen feszült neki a reggelnek. Szinte együtt mosolyogtunk.
Örülök hogy tudtam éreztetni a kis virággal hogy szükségem van rá, és arra a szépségre amit adni tud nekem. Hogy megértette és megérezte azt a hogy hiányozna ha nem lenne. Valahogy Én is így működöm, éreztetni kell velem hogy a hiányom fájna....éreztetni kell velem hogy szükség van rám, éreztetni kell velem hogy szeretnek. Mert ha nem érzem, akkor hagyom elszáradni az érzéseim....és azok ugyan úgy száradnak el mint egy kis virág. Csak azokat már nem lehet átültetve, meglocsolva feléleszteni.....azok örökre meghalnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése